KYLA!

Usch vad kallt det var i morse.. Minusgrader o alldeles vitt på backen av frost. Omara var lika imponerad som vanligt över att gå upp så tidigt ;)
Igår lyckades jag iaf bygga klart till bilen. Så nu har hon det fint där bak. :) Riktigt imponerad av mig själv faktiskt. Trodde jag aldrig att jag skulle lyckas med ;) Kort kommer kanske upp om datorn vill samarbeta idag vill säga.
Jag vägde lilla monstret igår oxå. 25 kg ligger hon på nu! Hon bara växer o växer. Vart skall detta sluta?! Men fin är hon.
Och hon lyssnar bara bättre o bättre, även om hon har sina stunder när hörseln är avstängd ;)
Dock måste vi träna på hundmöten då hon tycker att man ska skälla på alla hundar man möter. Dock inte om den andra hunden skäller först på henne. Då är hon tyst :S Och cyklister e oxå väldigt skojjiga. Vadå?! Ska man inte jaga dom?! Men annars tycker jag allt går framåt för varje dag som går.. Hon är överlycklig i allt o alla. Nja. Inte katter dock.. Mammas stackars katt blir utskälld flera gånger om dan... men hon går inte fram till dom dock.
Ja. Det var väl allt för den här gången. Ska försöka uppdatera med lite bilder o så i eftermiddag om det vill sig väl :)

Tänder..

Ja, nu ramlar dom bort en efter en dom små valptänderna. Blev lite orolig härom dan då valptänderna satt kvar samtidigt som dom nya var på väg upp på samma ställe. Men jag ringde till veterinären o dom tycktre jag kunde avvakta tills nästa vecka o kolla om dom ramlar bort av sig själv. Annars skulle jag höra av mig igen. Men nu har iaf en av dom ramlat bort =) Skönt! Och så är det en till som ramlade bort idag oxå. Hon var så vansinnigt knasig på förmiddagen idag. Bråkade som en galning o bet i allt hon fick tag på. Men nu vet jag ju varför.. Stackars lillfia!
Nej, nu ska jag ta o fortsätta mitt arbete här.

Dålig bloggare *skäms*

Nu har jag varit så där dålig på o skriva igen :/ Men det blir så när man inte orkar slå igång datorn där hemma..
I måndags var det iaf avslutning på valpkursen. Trist! Trivdes verkligen kanon där. Bra gäng med bra ledare :)
Men jag har väl planerat att gå unghundskurs hos henne oxå. Måste kolla med dagar o ledighet från jobbet först bara!
Annars får jag väl hoppa in på "rostburken" så länge. Vill ju ha den sociala träningen iaf!
Kör på med spår, o det går bra! Hon tycker det e sååå roligt. Koncentrerad till max! Ska ut en sväng efter jobbet idag tänkte jag. Vädret är ju helt underbart! Skönt o vara ute i skogen.
Har fått hem mina saker jag beställt nu oxå. Så numera har Omara ett fint reflextäcke, halsband o koppel! Måste synas i höstmörkret! :)

Sen blev det som vanligt en massa annat krimskrams oxå. Kul o köpa nya saker ju ;)


 


Lydia

Igår var vi ut i skogen med mormor o morfar o deras schnauzer (stavas det så) Lydia. Å gud vad skoj dom hade :)
Dom gick kanonbra ihop. Skönt!
Idag var det riktigt kallt på morgonen. Snart kommer nog frosten. *burr* O omara var som vanligt måttligt imponerad av promenad kl 5 på morgonen, eller inte. Hon är en riktigt morgontrött vovve ;) Vilket jag iofs uppskattar. Det e skönt o ha en hund som inte väcker en kl 7 varenda morgon. Får hon som hon vill så ligger hon gärna o snusar o sover fram till tio. Mysfia!
Idag ska vi åka in till stan oxå. Lite miljöträning o så ska vi passa på o gå in på djuraffären o prova ut en sele. Skönt när man kan ha vovven med sig in så man slipper åka fram o tillbaka o byta om den inte passar. Får se hur det går med det. Hon ska väl förmodligen hälsa på allt o alla kan jag tro! Haha! Nej, det blir nog bra. O så ska jag passa på att gå en vända på stan o kolla om jag hittar några skor. Var väl typ ett halvår sen jag shoppade sist!

Jag skriver o berättar hur stadsvändan gått sen.


Valpkurs

Ja. Igår var det dax för näst sista gången på valpkursen.. Vad ska man göra sen då???
Har anmält mitt intresse för fortsättningskurs iaf. Är även lite sugen på "doftkurs" Får se hur det blir.
Igår fick vi iaf släppa valparna tillsammans för första gången. Vi släppte dom tre och tre. Just för att vi skulle kolla hur dom betedde sig. Kolla deras språk. Snacka om att man kan bli förvånad ibland. den vi trodde skulle härja mest, Omara, Ja, hon tyckte att det var mer spännande att gå på upptäcksfärd o kolla in alla konstiga rör o tunnor och allt som ligger där. Och det tyckte dom två små var riktigt intressant. Så dom följde efter hack i häl. Ja, som sagt. Ibland blir man förvånad..
Efter vi har börjat med "minisök" Går det mindre bra att plocka svamp. ;) Lilla Omara tror att det faktiskt kan hända nåt skoj där. Matte har ju faktiskt händerna vid backen. Så numera blir ungefär hälften av svampen mos innan den har hamnat i korgen :/ Men det är smällar man får ta.
Har varit på ridklubben igen oxå o tränat på att umgås med hästar. Ena sekunden tycker hon att dom är läskiga, sekunden efter så bryr hon sig inte, o helt plötsligt vill hon leka med dom. Jaja. Det blir nog bra sen ska ni se.
Nej. Plikten kallar. Uppdaterar förhoppningsvis i morgon igen :)

Fredag

Dagen började vid 8 idag. Upp, klä på sig o äta lite frukost. Sen bar det av ut i skogen. :)
promenad och svampletning i kombination lite träning en timme. Hon bara ÄLSKAR att vara i skogen.
Sen gick vi hem o la oss o myste lite i soffan. Vid tio var det dax för mej att bege mig till jobbet. Lillmaran fick stanna hemma. men det brydde inte hon sig i så särskilt mycket. Lyfte på huvudet o kollade läget lite när jag traskade iväg.
Hon är så duktig. Ingenting rör hon när hon är själv. Ligger o sover mest tror jag. O tyst är hon. Ingen av grannarna har då hört henne någonting. Snälla mamma åkte ner lite senare, så nu har hon sällskap av henne därhemma. Saga har blivit vaccinerad så vi tyckte inte d var nån särskilt bra idé att Omara skulle vara där då. För dom tar det ju allt annat än lugnt. Men mamma gnäller inte. Hon tycker det är roligt o få lite "egentid" med Omara vilket hon sällan får annars eftersom Saga är sååå svartsjuk. ;)
I morgon ska snälla lillebror vara hundvakt oxå. Då har vi personalmöte/fest. Får se hur det går då.
Nej. Nu ska jag som vanligt försöka göra lite nytta här på jobbet

Fortfarande datastrul..

Ja, min dator har halvt som halvt sagt upp sig.. *suck* Men men.
Omara bara växer o växerr. Vägde henne igår. strax över 20 kg ligger hon på nu. O vad vacker hon är :)
Har fått vara med på svampturer nu i princip varenda dag. jobbigt o ha en matte som är galen i o plocka svamp ;P dessvärre tycker lilla monstret att det är roligare o springa på alla svampar så dom blir mos! Vadå, man ska ju hålla sig vid matte ju. Eller hur?!
Häromdan höll hon på o skrämma slag på mig när hon kom springande glatt viftandes på svansen, men en röd flugsvamp i munnen! Men hon spottade ut den igen tack o lov!
Har kört lite "minisök" oxå. Det var en riktig favorit kan jag säga. O Inger på valpkursen var imponerad. Spåren går riktigt bra dom oxå. Duktig tjej jag har!! =)
Morgontrött e hon oxå tjejen. När jag började 5.45 en dag förra veckan fick hon sova hemma, vilket hon inte brukar göra. Då brukar hon få åka upp till Lustebo på kvällen innan. Men i alla fal.. När jag skulle få ut henne på promenad där vid en kvart över 5 låg hon bara i soffan o glodde på mig som om jag vore galen! Men tillslut så gick hon väl med på o gå med ut då.. Gjorde sina behov så snabbt det bara gick, sen ville hon hem till soffan igen ;)
Man inser verkligen hur lyckligt lottad man är. när man hör andra på valpkursen pratar om att dom fortfarande måste gå ut på nätterna ibland.. Ojoj. Det har då jag inte behövt sen hon var 9 veckor!
Sen har vi faktiskt varit på ridklubben o hälsat på hästar! Stora konstiga saker tyckte Omara! Men efter en gemensam promenad med Malin o hennes underbara Nelly så ändrade hon lite uppfattning om dom. Då tyckte hon helt plötsligt att det kanske skulle vara skoj o leka med henne. Knasvovve!
Nej, nu ska jag sätta igång o arbeta lite. Är ju trots allt på jobbet ;)
Men ska försöka uppdatera lite oftare

RSS 2.0