Duktig tjej :)

Igår var det dax för kurs igen :)
Gud vad roligt det är!
Vi fick träna på att gå lös och möta andra hundar. det gick super. Hon lyssnade kanon :)
Hon var på väg fram mot den andra hunden en gång, men kom när jag kallade på henne. Duktig flicka!
Sen körde vi lite hälsningsövningar. Gick oxå kanon. Slutade med att jag o han jag tränade med tillslut kunde stå o kramas o tjoa o heja, med båda våra vovvar sittandes kvar på sina platser o var tysta o snälla!
Hon är så fruktansvärt lättlärd o villig. Det är en fröjd o se vilken hund hon håller på att bli :) det är verkligen skillnad från dag till dag tycker jag.
Spår har det inte blivit så mycket av med sista tiden. Är ju jakt ute i skogarna här :S Men har kört lite minisök här hemma istället.
Vi har även fått ett trevligt promenadsällskap om dagarna. Amerikanska Bulldogen Cliff o matte Maria. Trevligt att ha någon att gå med. Lördag ska jag, maria o susanne roa oss med att gå på loppis. Sen ska vi ta en promenad med vovvarna till Främby udde o sätta oss där i kylan o dricka kaffe o äta macka :) Om inte snön vräker ner vill säga. Då blir det nog bara loppis o promenad. Inge skoj o sitta ute i snöoväder o dricka kaffe inte.
Och igår fick Omara uppleva sitt första snöfall oxå. Hon satt i soffan o stirrade ut genom fönstret o morrade.. Åt dom pingisbollsstora snöflingorna som dalade ner utanför. Haha! Släppte ut henne. Och där satt hon i 15 minuter o tittade förundransvärt på dom vita sakerna som föll ner och försvann så fort dom hamnade på backen! Hon e för rolig ibland :)
Sen kom hon överlycklig o kastade sig upp i soffan. Dyngblöt! Mysigt med hund ibland ;) Tur man har avtagbar klädsel på soffan!
Nej, ut på promenix med tjejen. sen ska jag lägga mig i soffan o slå på en film. Klockan ringde 04.45 i morse, så man är lite seg.

Titta vad fin jag e :)



     

Ny dator!

Nu har jag äntligen införskaffat en ny dator :)
Så har ni tur kanske jag lägger upp lite bilder på den underbara ikväll när jag kommer hem från jobbet!

Lycklig :)

Min hund är den bästa i hela världen =)
Ja, jag vet. det är väl ungefär vad varenda människa säger om sina hundar ;)
Igår hade vi andra träffen på kursen. gick kanon. Fick träna på platssittning med belastning åt sidorna o bakåt. Gick riktigt bra. I början ville hon gärna vända sig om, men efter ett par gånger fattade hon att hon skulle sitta kvar. Så det ska vi träna på. Ska även träna på belastning liggande. Och det går bara bättre o bättre med hundmöten oxå. Igår satt hon 2 dm från en annan hund, med fullt fokus på mig :) Skoj skoj! Vi stod o gapade allihop. Haha!
Men det är roligt när man ser hur det går framåt för varje dag som går.
Idag blir det till o lägga ett spår tänkte jag. det spöregnar ute, så vi får se hur det går för tjejen med det ;)
Nej, dax o ta sig en kopp kaffe o börja göra lite nytta :)

Tack Lena o Peter för denna underbara hund!!

*suck*

Som ni märker så är det glest mellan inläggen..
Dattorn hemma har gått i strejk. Har försökt lägga upp bilder, men den vill inte samarbeta alls :(
Vi har dock börjat en ny kurs förra veckan. Det går RIKTIGT bra! Har fått tips om hur jag ska göra vid hundmöten o andra väldigt "spännande" möten. Så nu kan vi faktiskt gå förbi en hund utan att hon säger ett endaste ljud :) Dock inte varje gång, men vad kan man begära?! Det är så kul o se hur vårat samarbete blir bättre o bättre :)
Idag ska vi nog köra lite spår tänkte jag.
Åh, vad jag är lycklig över min lilla tjej :) Och jag är förvånad över hur "enkelt" det har varit. Trodde faktiskt att det skulle vara mycket mer krävande att ha en valp. Visst, man har fått stå över en del grejor o man kanske inte åker hem till vem som helst innan bitandet på saker är under kontroll. Men vad gör det när man har världens bästa vovve! :) <3

RSS 2.0