Underbara Vinter :)







     

Tredje träffen!

Japp. Igår var det som sagt dax för den tredje förträffen till räddningshund.
det gick superduper bra!
Dagen gick ut på att dom ville kolla hundarnas figurantintresse o miljöreaktioner. Och det blev en och annan som fick höra att dom ej tyckte att det var någon idé att fortsätta, eller hem o träna massor för att visa upp om två veckor igen.
Omara var, som vanligt jätteduktig!
Under tiden vissa gjorde sitt "test", fick vi andra gå runt i övningsområdet och träna lite miljö. Mörker, tunnlar o tågvagnar o allt mellan himmel och jord. Omara är ju liiite ofokuserad nu under löp. Eller ja, hon tappar bort hjärnan lite då o då ;) Men stämbanden är det inga fel på ;)
Men vi gick o kollade in allt. Hon bryr sig inte det minsta. Men hon blir väldigt frustrerad när saker inte riktigt går så enkelt som hon tycker att det borde göra! Så hon måste ju bara gnälla lite när hon inte fan hoppa upp på saker som är lite för höga och krångliga att ta sig upp på o så. Men då tar hon sats, o så vips är hon uppe!! Finns inget som heter "misslyckas" i denna hunds huvud!
Vi fick iaf göra vårat test sist eftersom hon löper. O jag trodde såklart att hon skulle ha fokus på allt annat än figuranten med tanke på mängden hundar som sprungit runt där innan o den perioden i livet hon är just nu. Men icke! Figgen gick o lade sig i tunnan. Jag släppte Omara. Full speed till tunnan. Kämpade för allt hon var värd för att försöka ta sig in! Inte ett avbrott på hela minuten!! Duktiga tjejen! *stolt* Dom var mycket imponerade av henne!
Sen dax för gallertrappa. Vi fick gå upp. Stå passivt där uppe ett tag. Sen gå ner för halva och stanna där ett tag oxå. Inga problem alls! Hantering av andra människor är heller inga problem. Vem som helst kan lyfta upp henne o så. Följer gladeligen med andra människor, även om hon kanske kikar lite på vad jag är någonstans.. Men det har vi ju oxå tränat en del på här hemma..
Så nu längtar vi båda två till nästa träff. Ingen aning om varesig tid eller plats. Det enda jag vet är att det är på lördag om två veckor! Spännande!!
Och jag hoppas på att jag har fått tillbaka min telefon tills dess så jag kanske kan ta o knäppa nåt kort iaf. Får ju för tillfället klara mig med en telefon som varken har kamera eller mms-funktion! ;)
Nej. Koka kaffe o packa väskan!
Måste ut i skogen o njuta av det vackra vädret!

Blodbad!

Ja, hemma ser det ut som en mindre slakt pågått. Har aldrig varit med om maken till hund o blöda så förb* mycket under ett löp! Men men. Torka golvet några gånger om dagen så kan man gå runt utan att färga alla strumpor röda iaf! ;)
I övrigt så snurrar allt på. Allt vad gäller träning ligger i vila just nu. Lilla madame har väldiga koncentrationssvårigheter just nu! I tisdags åkte jag o ett par träningskompisar in till stan för ett träningspass. Ja... Blev inte mycket till träning där inte. Konstaterade efter bara några minuter att det inte var någon idé. "Fot" visste hon helt plötsligt inte alls vad det betydde. O det har funkat klockrent innan! Hon satt sej på precis alla sätt som var möjliga utom rätt. Det slutade med att hon satte sig på mina fötter och jag o Pia kunde inte låta bli o skratta! Då gav vi upp o hade en liten lek o bus-stund istället. Tråkigt e ju bara att man vill träna o träna nu inför intagningsprovet. Men men. Jag hoppas att dom kan se hennes kapacitet även om hjärnan inte riktigt hänger med just nu ;)
I övrigt har är hon pipig o gnällig. Mammig som bara den. Man kan inte ens gå på toa utan att hon sitter utanför o piper!
Men men. Snart lär det väl gå över. I morgon har hon hållt på i två veckor.
Märks på henne att hon är lite slöare än vanligt. Inte samma "krypa-ur-skinnet"- vovve som hon brukar vara. ;)
Ska ligga nära, nära i soffan o gosa. Helst hela tiden.
Och igår kväll var vi ute i två timmar innan hon behagade göra nr 2... *suck* Hon var på väg o sätta sig en miljon gånger, men reste sig lika fort igen.. Kissade gjorde hon säkert 50 ggr däremot. Men men. Taxen vi hade var precis likadan.
Fick helt andra tankar i skallen ;)


Men trots blodbad o förvirring är hon världens bästa hund!
Och längtar till söndag gör jag/vi oxå. Hoppas att hon plockar med sig delar av hjärnan då iaf ;)

RSS 2.0