Jippi!

Vi klarade det!!
Inträdesprovet gick kanon. Omara skötte sig helt ypperligt trots min nervositet ;)
Domaren var imponerad av Omara. Men hon är ju väldigt framåt o orädd av sig. 
Det började med att vi fick gå in i gruppen o hälsa på alla som var där. Omara pussade glatt på alla o satt sig med huvudet på sne framför en som hade köttbullar i fickan. Haha! Sen ville domaren ta en liten promenad med henne för o se hanteringsvilja. Inga problem det heller.
Efter det var det dax för gallertrappen. Ja, det är som o gå i vilken trappa som helst tycker omara. Ska man bry sig i sånt?! ;) O mörker likaså. Riktigt spännande med mörka rum tycker hon!
Efter det var det dax för Miljö, instabilt underlag. Fick knata runt på en hög med lastpallar, plåtar, pressennigar o nån bildörr.. Omara tyckte det var riktigt skoj. För mitt i högen låg det ju en plastdunk. O den försökte hon ta med sig :S Knasfia! Sen var det buller... Ja, dåligt med buller. Var en kompressor som stod o lät. O som vanligt så ska Omara fram o kika på allt som låter!
Sen var det dax o kika på figurantintresset. Figgen hälsade en sväng på Omara. Sen gick han o lade sig i tunnan. Jag släppte på Omara. Intensiv?! Ja, det kan man minst sagt säga. Hon försökte ta sig in i tunnan för allt i världen! Slutade med att hon klämde fast  sig mellan tunnan o locket m nosen. Hon skrek rakt ut. Men tro inte att intresset minskade efter det inte. Icke! Hon skulle in där ändå hon :) Gick fram o plockade fram figgen till Omaras stora förtjusning. Sen var det dax för vindmarkering. Vi skulle gå med hundarna kopplade tills vi såg att dom hade plockat upp vinden. ja jo tjena! Hon snappade upp lukten på stört o jag flög som en vante över isen med henne! var en liten fläck av asfalt iaf där jag kunde få lite fäste så jag kunde släppa henne. Gick i 700 fram till figgen.
Sen var det dax för passivitet.. Fick binda upp henne o gå ifrån i två minuter och stå med ryggen emot henne. Man får inte säga något till hunden när man går. Utan man ska bara binda upp o lämna.
det är väl Omaras enda svaga sida, om hon nu har någon. Lite pip var det då. Men inte särskilt mycket. Hade förväntat mig mer.
Distraktion hundar var nästa moment. Hon kikade litegrann, men var mer intresserad av vad han som gick iväg o förberedde för skott gjorde för något. Så det gick bra.
Och skott sen då... Ja. Inte bryr hon sig i det inte :)  Det var det provet!
Sen ett litet snack med domare o testledare o båda två tyckte att det var en jättetrevlig o framåt hund med mycket arbetsglädje o vilja! Såklart! Det e ju en Barvatorpare ;)

Kommentarer
Postat av: Emelie

Vad roligt! Grattis!!!

2009-03-08 @ 15:44:49
URL: http://eeebee.blogg.se/
Postat av: occra m familj

Grattis Omara o Matte va ni är duktiga//Eva & Occra

2009-03-08 @ 23:33:06
URL: http://www.123minsida.se/nybergshundar
Postat av: Annika o Mr Diesel

Gud va kul!!! Grattis! Jag tycker räddningshundsträningen verkar superkul. Lycka till!



Mvh Annika o Mr Diesel

2009-03-09 @ 09:46:19
URL: http://123minsida.se/annikashundar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0